Bacimycin salve

Ta Bacimycin salve med på ferien

Når det endelig er tid for å pakke kofferten til korte eller lengre feriereiser, går man som regel gjennom listen over hva man bør ha med. Listen forandres om man reiser med eller uten barn, til varme strøk eller kanskje en storbyferie. Uansett så legger de fleste frem faste ting som absolutt fortjener en plass i kofferten og som alltid er med, uansett type reise. Alle har enkelte ting de alltid pakker.

Store skader som skjer ved ulykker eller alvorlige sykdommer med sterke symptomer, hører heldigvis med til sjeldenheten på feriereiser. Til dette har man reiseforsikring og lokale legevaktsordninger. Derimot det som veldig mange opplever og kanskje ikke tenker over når man pakker kofferten, er at man ofte får små kutt og sår, insektsstikk og eventuelt utslett og eksem.

Unngå infeksjoner

Infeksjoner kan oppstå ved de mest uskyldigste små sår. Det kan være et papirkutt eller for eksempel etter et lite skrubbsår. Når man er ute på reiser, så er man i tillegg sårbar for andre typer bakterier og virus som vi ikke har her hjemme. Når man i tillegg legger til at rent vann eller rask tilgang på hygieniske artikler og fasiliteter så kan i verste fall et lite sår i foten lett bli infisert.

Etter en lang dag på stranden eller noen timer ved bassenget er det fort gjort å oppdage små sår man ikke har lagt merke til. Det kan være på foten, tærne eller et annet sted på kroppen. Det er da det er lurt å ha en litt førstehjelp pakket ned i kofferten.

  • Steril liten flaske med antiseptisk rensevann eller servietter
  • Plaster
  • Bacimycin salve

Disse 3 tingene tar liten plass og er veldig lett å ta med seg. De sørger for å rense sårene man får og hjelper til at man unngår infeksjon.

Sårsalven Bacimycin

Dette er en salve og et legemiddel som kjøpes uten resept på en liten tube, og som er veldig praktisk å ha med seg. Den forebygger og behandler infeksjon som oppstår i i små sår. Infeksjoner er lett å pådra seg og forårsakes av:

  • Virus
  • Bakterier
  • Parasitter
  • Sopp

Man kan jo bare tenke seg at muligheten er stor hvis man har et lite sår på foten og ferdes rundt på ferien i sandaler. Bakterier har en egen evne til å veldig enkelt trenge inn i åpne sår. Man skal jo selvfølgelig ikke være hysteriske, men litt pleie av slike små sår er en svært god og effektiv måte å forhindre infeksjoner. Små infiserte sår kan også være svært smertefulle og forhindre planlagte utflukter og aktiviteter.

Bacimycin salve inneholder to ting som gjør at den både forebygger og behandler infeksjoner. Det ene er et antibiotikum (bacimycin) og det andre er antiseptikum (klorheksidin). Klorheksidin dreper bakterier og ulike sopparter og dermed hindrer man spredning.

Enkel sårbehandling

Når man oppdager et lite sår på en selv eller kanskje barnet sitt så er det viktig å gjøre tingene i riktig rekkefølge. Først må man fjerne synlig skitt og smuss. Bruk rent vann og skyll vekk. Er man på et hotellrom og man er usikker på om vannet i springen er rent, bruker man flaskevann. Rens deretter med sterile servietter eller lignende hvis man har det tilgjengelig.

Før man påfører såret et tynt lag bed Bacimycin salve er det lurt at såret ikke er for fuktig. Er man i et veldig fuktig og tropisk klima, kan man bruke en hårføner holdt i god avstand i et lite øyeblikk. Etter at man smører salven på såret, fester man plaster over og sørger for at det sitter godt. Plaster fester seg ofte dårlig på fuktig hud.

Blir man bitt av insekter

Om man er på ferie på fastlandet i Spania eller i på hyttetur her i Norge, opplever man ofte å bli bitt av ulike insekter. Dette kan være forbigående små stikk som man ikke plages så mye av. Det kan også være stikk som klør ekstremt og man får små rødlige klumper kan væske og være svært ubehagelig.

En salve som Bacimycin, er også meget effektiv på stikk og utslett i tillegg som sårsalve. Den stiller kløen og forhindrer utvikling av infeksjon.

I forkant av ferien

Under planlegging og pakkingen til ferien så er det mest sannsynlig flere ting man trenger fra apoteket. Det er så enkelt å sette seg ned og bestille det man trenger fra et nettapotek. Solkrem og aftersun, smertestillende og eventuelt reisesyketabletter. Tenker man også på stikk og små sår så legger man i handlekurven sårsalve og plaster.

Det siste man vil bruke tiden sin på når man er på ferie er å lete etter et apotek. Tiden vår er dyrebar uansett om man har planlagt dager fullspekket med aktiviteter, eller deilige late dager i solen med en god bok. Det lønner seg å planlegge for de litt små tingene.

Kilder:

  1. https://www.sportsapoteket.no/produkter/bacimycin-salve-15g/
  2. https://nhi.no/forstehjelp/hudskader/kuttsar-og-skrubbsar/