Silikonpupper

Silikonpupper til ettertanke

Er plastiske operasjoner blitt så ordinært at ingen reagerer på det lengre? Svaret er nok mer kompleks og handler nok mye om hvor en bor og hvem man er. I tillegg så kommer det an på hva slags kosmetiske operasjoner en har fått gjort og hvordan resultatet er.

Tar man for eksempel de som har silikonpupper, så kommer nok reaksjonene an på om en kan se at det er silikonpupper og ikke størrelsen på ens silikonpupper.

Kosmetiske inngrep er blitt allemannseie

Det er en stund siden det kun var de med penger som kunne ta kosmetiske inngrep. For mange av de under 25 år, er slike inngrep noe som er like naturlig som det å for eksempel ta en hudpleiebehandling. Det er blitt vanlig og årsakene er flere.

Kosmetiske inngrep

Mange yngre har mer penger å rutte med og prioriterer utseende i større grad. Når kosmetiske inngrep er blitt så mye mer tilgjengelig for alle og man har kjøpere, da øker andelen som benytter seg av det. Det spiller ingen rolle om det brukes sparepenger, kredittkort, avbetaling eller studielån.

Sosiale medier påvirker mange

En kan ikke si at sosiale medier har skylden for at så mange unge skaffer seg for eksempel silikonpupper. Det en kan si er at sosiale medier i form ulike plattformer hvor vanlige unge deler store deler av livene sine i tillegg til influensere, har gjort det «normalt» med plastisk kirurgi.

Alle uansett alder ønsker å se lik ut eller like bra som sidemannen. Når man kan kjøpe det lille ekstra som man mangler så hvorfor ikke?

Hvilke inngrep går igjen på sosiale medier?

Sitter en og blar gjennom forskjellige sosiale medier og kikker på bilder av folk, så legger man fort merke til flere ulike inngrep uten å tenke så mye gjennom det. Det gjelder vanlige mennesker så vel som kjente personligheter.

Det er blitt så vanlig at en kun løfter på et øyebryn og tenker at for eksempel der var det litt vel mye botox i leppa. De vanligste tingene en raskt legger merke til er:

  • Silikonpupper
  • Store «botox» lepper
  • Rumpeløft
  • Ansiktsløft. Kirurgisk og botox

Populært, men negativt?

Det som kan virke litt ironisk er at kosmetiske inngrep blir mer og mer populært, mens det samtidig fremdeles har en negativitet ved seg. Det betyr at det kanskje ikke er så negativt å få silikonpupper, men hvordan det endelige resultatet av brystene og hvordan de vises frem er noe annet.

Andelepper

På samme måte kan man også se at andre inngrep både kan være aksepterte, samtidig som de oppfattes som noe negativt.

Går man rundt med lepper populært kalt «andelepper», da blir de injiserte leppene negative på samme måte som silikonpuppene.

Alt med måte er sosialt akseptert

De aller fleste vil nok få positive kommentarer hvis de deler bilder og historier som omhandler inngrep hvis resultatene ser naturlige ut. Så fort man tydelig kan se at her er det gjort noe og når det ikke levner noen tvil så kan tonen bli en annen.

For de som klarer kunststykket med å nøye seg med en liten forandring, så vil nok disse oppleve mye beundring og misunnelse. Idealet er når en ser flott ut og andre må studere bilder for å forsøke å gjette seg til om brystet er et resultat av silikonpupper, eller om personen har vært så heldig fra naturens side.

silikonpupp

Noen foretrekker plastikk

På den andre skalaen har man etter hvert fått mange personer som liker og ønsker at det skal vises at det er falskt. «Plastic fantastic» er et nytt begrep hvor mennesker er blitt hektet på kosmetiske inngrep.

Mange er blitt kjente personligheter på grunn av denne besettelsen, men vanlige mennesker har også blitt hektet. Eksempler på personer som befinner seg helt på ytterkanten er blant annet personer som ønsker:

  • Å se ut som en ordentlig levende Barbie dukke eller Ken dukke.
  • Kopiere hele utseende til en kjendis.
  • Oppnå utenomjordiske ansiktstrekk.
  • At hele kroppen skal se ut som en plastisk dukke.

Kirurger har et ansvar

Alle kirurger skal egentlig godkjenne pasientene sine før de gjennomfører et eller flere inngrep. Det betyr at de skal ved konsultasjon vurdere både den fysiske og den psykiske helsen til personen og avgjøre om de er egnede kandidater.

Skulle det for eksempel være en kvinne som ønsker å forstørre brystene sine, så skal kirurgen foreslå størrelsen på silikonpupper. Dette med grunnlag i kvinnens fysikk og hva som passer til kroppen og ut fra kvinnens fysiske helse.

forstørre brystene

Hvis en kvinne med en sped kroppsbygning og lav kroppsvekt sier at hun ønsker seg silikonpupper med enorme proposisjoner, da er det kirurgen som må avgjøre om han er etisk villig til å gjennomføre inngrepet. Det skal ikke være kvinnen som shopper silikonpupper og kirurgen som leverer uansett hva det skal være.

Kirurger som gir etter

De aller fleste kirurgene i Norge holder seg til den etiske standarden som er satt. Det vil blant annet si at de ikke skal gjennomføre kosmetiske inngrep hvis det mistenkes at personer har psykiske lidelser. Dessverre er det mange som dermed får operasjonene utført i utlandet hos mindre seriøse aktører.

Mange får store negative konsekvenser og må gjerne oppsøke kirurger i Norge for rekonstruktiv plastikk i etterkant.

Man må gjøre det for seg selv

Det er ingenting galt med å ønske seg kosmetiske inngrep. Hvis man virkelig ønsker seg silikonpupper så man bare gjøre det, så lenge det er noe man selv ønsker. Det er lurt å tenke gjennom alle typer kosmetiske inngrep og ikke la seg påvirke av andre. Hvis man gjør noe som endrer ens eget fysiske utseende så må det være fullstendig på eget initiativ.

Kilde: https://avivahelse.no