Forbrukslån

Hvem tar ut forbrukslån?

Stort sett alle tar opp lån i løpet av livet. De fleste tar opp lån under studietiden, for å kjøpe bil, betale for tjenester som oppussing, ferie og lignende.

De aller fleste voksne mennesker i Norge trenger å låne penger før eller siden. I gjennomsnitt har alle nordmenn gjeld på over 500.000 kroner. Dette er ikke et problem for flertallet, men en helt vanlig del av daglig privatøkonomi. Du må enten være utrolig flink til å spare, eller ha en veldig stor disponibel innkomst, om du skal unngå å låne penger i det hele tatt.

Kan jeg få et forbrukslån selv om jeg er ung?

Ofte er det yngre mennesker som trenger å ta forbrukslån. Dette henger ofte sammen med at du etablerer deg i de yngre år, samtidig med at du kanskje er ny i jobb og ikke har så stor lønn eller oppsparing, eller fortsatt studerer. Da har du vanligvis ikke så stor disponibel innkomst, og kanskje ikke mulighet for å spare opp til større utgifter.

Er du student, kan det være vanskelig å legge ut flere tusen kroner til en ny elektrisk sykkel eller laptop, for å ikke snakke om hvis du trenger bil for å ta deg til studiet. Da kan det være greiere å betale litt av utgiften hver måneden, og ha det du trenger nå.

Kjøper du på tilbud, kan det ofte betale seg bedre å kjøpe nå, enn å vente til man har spart opp og da betale full pris. Er du ung med lav disponibel innkomst, og ingen eiendom, er det lettest å få forbrukslån. Forbrukslån en enkel og grei løsning, hvor du kan få låne til det du trenger, uten å skulle stille eiendom i sikkerhet.

Eldre låner også penger

Voksne og eldre har ofte bedre råd, siden de oftere har en stabil innkomst og kanskje har hatt mulighet for å legge til side deler av innkomsten sin. Du kan likevel også trenge å låne penger. Det er vanlig å få flere utgifter senere i livet, enn mens du er ungdom.

Kanskje endrer den økonomiske situasjonen din seg også midlertidig, og du står uten jobb ett par måneder, eller kanskje kommer du over et godt tilbud her og nå. Det kan kanskje lønne seg bedre å kjøpe feriereisen til sommeren på vinterstid, fremfor å vente til feriepengene kommer på sommeren og prisene har blitt høyere. Til den slags utgifter er et forbrukslån lett og enkelt og du får pengene når du trenger dem.

Ved skilsmisse, flytting eller andre uforutsette livsendringer, kan det også bli nødvendig å vurdere refinansiering av gjeld eller ta et midlertidig lån. Da er det greit å kunne ta et forbrukslån, hvor man ikke blir spurt nærmere om hvorfor man skal låne, men får lov til å ha dette privat,og kan bruke lånet til akkurat det man trenger nå.